Şirin Kırşehir

25.11.12

Hızlı Tren Kırşehir'den Geçsin

Kırşehir Hızlı Tren İstiyor
Yapımı planlanan Ankara-Kayseri hızlı tren hattının Yerköy yerine Kırıkkale'den ayrılarak Kırşehir'den geçmesi ile Kırşehir ilininde hızlı tren hattından yararlanmasına olanak sağlanmış olacaktır. Bölgenin erişilebilirliğinin artması ve bir ilin daha bu projeye dâhil olabilmesi için hızlı tren proje güzergâhının Yerköy yerine Kırşehir'den geçmesi çok önemlidir.

Bu proje değiştirilmez ise Kırşehir yine kirli politikalara kurban olacaktır. Aksi durumda bir il merkezinin bir ilçeye feda edilmesinin altında kimlerin ne gibi kazançları olduğunu merak ediyoruz. Konu yeryüzü şekilleri ise; bugünün teknolojisiyle hangi yer şekli, hangi jeolojik yapı ne kadar önemli olabilir. Bugün Torosları aşıp Antalya'ya hızlı tren hattı planlanırken, Kırşehir ile Yerköy arasında bizim bilmediğimiz dağlar mı var. Kaldı ki Yerköy'ün jeolojik yapısı Kırşehir ile aynıdır. Burada dönen oyun nedir, Yerköy'ün nufusu, yolcu potansiyeli ne kadardır, Kırşehir ve ilçelerini yok saymaya yetecek kadar mıdır. Hızlı Tren Demiryolu Hattı Kırşehir'den geçmesi halinde daha fazla insana hitap edecektir. Daha geniş halk kitlelerinin kullanımına sunulmuş olacaktır.

Bu proje vergi veren insanlarımıza bir hakarettir bu ülkenin parası en verimli şekilde kullanılması gerekirken, hızlı tren hattı insan ve nufus potansiyeli az olan bir bölgeden geçirilerek, halkın kaynaklarının boşa kullanılması Türk halkına nasıl açıklanacaktır. Milleti ve vekillerini derhal bu konuya el koymaya çağırıyoruz.

1 yorum:

kırşehire yapılan haksızlık büyük telafisi yok..

Haftalık En Çok Okunanlar