Şirin Kırşehir

28.11.13

Kırşehir Kent Parkta Su Tutulmaya Başlandı

Kırşehir Kent Park
Kent Parkta Su Tutulmaya başlandı…

Kırşehir Belediyesi’nin başlatmış olduğu ve Kırşehir’i tamamıyla sosyal yönden geliştirecek, değiştirecek olan İkizarası Kent Parkı çalışmaları hızla devam ediyor. Çalışmalar kapsamında; gölette su tutulmaya başlandı. Proje kapsamındaki iki adet yapay adalardan büyük adada bulunan ada restoranın yapımı da tamamlandı. Gözlem kulesi, spor merkezi, satış birimleri, tuvaletler, kiosklar, satış birimleri ve mescit gibi mimari yapıların kaba inşaatları tamamlandı ve cephe kaplamaları kompakt laminant yapılarak park alanı ile bütünleşerek estetik bir görünüme sahip oldu.

Bütün bu çalışmaların yanında, Kırşehir Kent Parkın mükemmel bir bitkisel dokuya sahip olması için çeşitli ağaç dikimlerine başlandı. Bu ağaçlar çınar, ıhlamur, süs eriği, gladitsia ve mavi servi gibi ağaçlardır. Kent Park çeşitli bitki türleriyle zengin bir doğal görünüme sahip olması planlanıyor.
Kırşehir Kent Park
Kırşehirlilerin merakla beklediği, İkizarası Kent Parkı yapımına hızla devam ediliyor diyen Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Kırşehir Kent Parkı 120.000 m² lik alanı ile Kırşehir’in en büyük ve en gösterişli parkı olma özelliğini taşıyor. Çok şükür gölette su tutulmaya başlandı. Diğer inşaat çalışmaları da aralıksız devam ediyor. Yakında haklımızın hizmetine sunacağımız Kırşehir Kent Parkı, örneklerine yurt dışında rastlayabileceğimiz imkânlara sahip olacak. Kırşehir Belediyesi tarafından kötü görünümünden kurtarılarak yoğun ağaç ve bitki örtüsü ile kaplı; bünyesinde yürüyüş alanları, sportif faaliyetlerin yer aldığı ve dinlenme alanları olan, büyük ölçekli bir gölete de sahip olacak dev bir park haline getirilecek. Park içerisinde yer alan gölette kayıklarla vatandaşlarımız keyifli zamanlar geçirebileceklerdir. Alışılagelmiş park anlayışının ötesinde her şeyi ile Kırşehir’in yeni yüzünü yansıtacak olan Kırşehir Kent Parkı; Kırşehir gibi Anadolu bozkırında yer alan kentlerin, suya olan özlemini giderebilecek büyük bir proje ilk kez şehrimizde hayata geçirilecek. İkizarası Kent Parkı projemiz Kırşehir için hem sosyal hem de kültürel aktivitelerin olduğu su ve yeşilin birleştiği çok güzel bir alan olacak. Kırşehir'li vatandaşlarımız hem yazın hem de kışın hoşça vakit geçirebilecek bir sosyal alana sahip olacaklar dedi.
Kırşehir Kent Park
Kırşehir Kent Park

1 yorum:

bitince güzel olacak inşallah, eşi dostu gezdirebileceğimiz mekan olur hiç değilse

Haftalık En Çok Okunanlar