Kirsehir Presentation
History of Kirsehir
Ahi Evran Veli (1171-1261) and Ahi Evran Mosque
The Week of Ahi Culture
Caca Bey
Yunus Emre
Cacabey Astronomy Medresse
Asik Pasa and His Tomb (1272-1333)
Kesikkopru Bridge
Kesikkopru Inn
UNDERGROUND CITIES
- The Mucur Underground City
- The Kepez Underground City
- The Dulkadirli Underground City
The Ucayak Church
The Hittite Relief Statue
Kaman Kalehoyuk Archeology Museum
The City Museum Of Kirsehir
Mucur Obruk Lake
Hirfanli Dam Lake
Cugun Dam Lake
Seyfe Lake Bird Sanctuary
THERMAL TOURISM
-Terme Geothermal Water And Spa
-Karakurt Thermal Water
-Bulamacli Thermal Water
-Mahmutlu Thermal Water
HISTORICAL HOUSE
-The Agalar House
-The Hacibey House
-The Bekir Efendi House
-The Sulukculer House
The Kaman Walnut
The Carsi MosqueThe Kapucu Mosque
The Alaeddin Mosque
The Lale Mosque
The Aflak Baba Tomb
The Kalender Baba Tomb And Mesjid
The Melik Gazi Tomb
The Fatma Hatun Tomb
English
Haftalık En Çok Okunanlar
-
Kırşehir Hılla Gölü Kırşehir Yerel Sözcükler (Yöresel Kelimeler, Kırşehir Ağzı) Acep: Acaba, Açacak: Anahtar, Alaşa: Çok konuşan, ...
-
Ahi Evran Ahiliğin temel felsefesi; dünya ve ahiret dengesidir. İnsanlara hem dünya için, hem de ahiret için çalışmaları gerektiğin...
-
Ahi Evran Veli Ahi Evran Kimdir Horasan'dan Selçuklular zamanında; Kırşehir'e gelen Ahi Evran, Ahiler'in piri ve yine Tü...
-
Kırşehir Çirleme Yemeği Çirleme Malzemeler: Yarım kg nohut (akşam tuzlu suda ıslatılmalı), 1 tatlı kaşığı domates salçası, 1 kg çeki...
-
Safalı Köyü ''Kırşehir'li Çanakkale Gazisi Mülazım Mehmet Çavuş Destanı'' Adlı Belgeselin Çalışmalarına Başlandı ...
-
Acem kızı görenleri kendine hayran bırakacak güzellikte biriydi..bembeyaz bir teni , simsiyah saçları , toprak rengi gözleri vardı..her z...
-
Kırşehir Kesme Aşı Kesme Aşı, Yağda, ince doğranmış soğan iyice pembeleştirilir. Salça, baharat ilave edilip hafifçe kavrulur. Su veya ...
-
Çullama Kırşehir'in yöresel tatlarından Çullama tarifi, Malzemeler: 2 adet tavuk budu 1 adet tavuk göğsü 4 yemek kaşığı sıvı ya...
-
Kedi Batmaz Kedi Batmaz Malzemeler: 1 kaşık tereyağı, 1 su bardağı pekmez, 1 su bardağı su, 2 adet kuru yufka, 1 avuç ceviz, Y...
-
Kırşehir Köftesi (Besmeç) Kırşehir Köftesi (Besmeç) Tarifi Malzemeler: 500 gram kıyma, 2 su bardağı ince bulgur, 1 adet kuru soğan...
0 yorum:
Yorum Gönder