Kırşehir Pelte Tatlısı |
Malzemeler:
2 su bardağı pekmez,
2 su bardağı un,
1 çay bardağı şeker,
1 çay bardağı süt,
Ceviz,
Yapılışı:
Un ile pekmez iyice karıştırılır. Su ve bir miktar süt ilave edilerek ateşe konur. Normal koyuluk seviyesine gelinceye kadar hiç durmadan karıştırılarak pişirilir. Topaklanmamasına dikkat edilmelidir. Kaynayınca gül şekli gibi patlamaya başlar. Tabaklara alınır. Piştikten sonra ezilmiş ceviz içi katılır, sıcak yenecekse üzerine tereyağı dökülür. Soğuk yenecekse, tepsilere dökülerek soğumaya bırakılır. Soğuduktan sonra dilim dilim kesilerek servis yapılır.
1 yorum:
tarif doğru neresi yanlış bazı yerlerde 1 bardak süt koymuyorlar, ama burada sütte yazılmış.. eğer tarifiniz varsa yazın bizde öğrenelim neymiş sizin yönteminizle..
Yorum Gönder