Kedi Batmaz
Kedi Batmaz |
Malzemeler:
1 kaşık tereyağı,
1 su bardağı pekmez,
1 su bardağı su,
2 adet kuru yufka,
1 avuç ceviz,
Yapılışı:
Yağ eritilir pekmez ve su karıştırılıp kaynatılır. Kuru yufka ekmek ufak ufak parçalanıp tepsiye üst üste dizilir. Tereyağı ve pekmez sıcak olarak üstüne dökülür. Bunlar karıştırıldıktan sonra bütün yufkanın üzerine karışım dökülür. Üzerine ceviz serpilir. Ondan sonra sıcak veya soğuk olarak servis yapılır.
1 kaşık tereyağı,
1 su bardağı pekmez,
1 su bardağı su,
2 adet kuru yufka,
1 avuç ceviz,
Yapılışı:
Yağ eritilir pekmez ve su karıştırılıp kaynatılır. Kuru yufka ekmek ufak ufak parçalanıp tepsiye üst üste dizilir. Tereyağı ve pekmez sıcak olarak üstüne dökülür. Bunlar karıştırıldıktan sonra bütün yufkanın üzerine karışım dökülür. Üzerine ceviz serpilir. Ondan sonra sıcak veya soğuk olarak servis yapılır.
1 yorum:
kedi batmaz kırşehir yemeğidir bazı yazılarda boluya aitmiş gibi anlatılmış, milyoner yarışmasında bile soruldu o zaman hiç bir yerde bolu kelimesi geçmiyordu ama yemek adı duyulunca sahip çıkanlar çok oldu
Yorum Gönder