Şirin Kırşehir

24.9.13

Kırşehir Kent Park İnşaatı Devam Ediyor

Kırşehir Kent Park
KENT PARKTA SONA DOĞRU

Ağaçlar dikilmeye başlandı…

Kırşehir Kent Park
İkizarası Kent Parkı’nın çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

Çalışmalar kapsamında; gölet betonarme imalatı tamamlanmış olup perde kaplamaları %90 seviyesine geldi. Proje kapsamındaki iki adet yapay adalardan büyük adada bulunan ada restoranın yapımı kısa bir zamanda tamamlanacak. Gözlem kulesi, spor merkezi, satış birimleri, wc birimleri, kiosk satış büfeleri ve mescit gibi mimari yapıların kaba inşaatları tamamlandı ve cephe kaplamaları kompakt laminant yapılarak park alanı ile bütünleşerek estetik bir görünüme sahip oldu. Ayrıca, Gençlik Merkezi ile Kafe Çay Evinin betonarme imalatlarına başlandı. Bunların yanı sıra gölet geçişlerini sağlayacak olan 5 adet çelik köprünün mesnet bağlantıları yapılarak montajı yapıldı. Tenis Kortları ve Basketbol Sahası altyapı işlemleri tamamlanmış olan projenin betonarme imalatlarına da başlandı.

Gölet su tutma aşamasına geldi.

Su kapaklarının montajı yapılan gölette, su tutma aşamasına ulaşıldı. Ayrıca, Çocuk oyun havuzu, çocuk oyun alanları ve fitness aletlerinin alanları da hazırlandı. Saha kazı ve tesviye işleri devam ederken hemen arkasından sulama altyapı tesisatı yapılıyor. Yürüme yollarında bulunan terrazo karoların döşenmesi devam ederken peşinden bitkisel toprak seriliyor. Parkın her iki tarafında bulunan yolların tesviye işleri tamamlanmış olup birkaç güne kadar asfalt yollara başlanacak.
Kırşehir Kent Park
“Kırşehir Kent Parkı 120.000 m² lik alanı ile Kırşehir’in en büyük ve en gösterişli parkı olma özelliğini taşıyor. İnşaat çalışmaları aralıksız devam eden ve yakında hizmete girmesi planlanan Kırşehir Kent Parkı örneklerine yurt dışında rastlayabileceğimiz ölçeklere ve imkânlara sahip olacak. Kırşehir Belediyesi tarafından kötü görünümünden kurtarılarak yoğun ağaç ve bitki örtüsü ile kaplı; bünyesinde yürüyüş alanları, sportif faaliyetlerin yer aldığı ve dinlenme alanları olan, büyük ölçekli bir gölete de sahip olacak dev bir park haline getirilecek. Park içerisinde yer alan gölette kayıklarla vatandaşlarımız keyifli zamanlar geçirebileceklerdir. Alışılagelmiş park anlayışının ötesinde her şeyi ile Kırşehir’in yeni yüzünü yansıtacak olan Kırşehir Kent Parkı; Kırşehir gibi Anadolu bozkırında yer alan kentlerin, suya olan özlemini giderebilecek büyük bir proje ilk kez şehrimizde hayata geçirilecek. İkizarası Kent Parkı projemiz Kırşehir için hem sosyal hem de kültürel aktivitelerin olduğu su ve yeşilin birleştiği çok güzel bir alan olacak. Kırşehirli vatandaşlarımız hem yazın hem de kışın hoşça vakit geçirebilecek bir sosyal alana sahip olacaklar. “

0 yorum:

Haftalık En Çok Okunanlar