Ayva Boranısı |
Malzemeler:
4 adet orta boy ayva,
1 adet kuru soğan,
Yarım kg kuşbaşı et (kemikli parçada olur),
1 su bardağı pekmez,
Tuz , pul biber,
Yarım kaşık salça,
1 kaşık tereyağı.
Yapılışı:
Ayvalar yıkanıp ayıklandıktan sonra kabukları soyulmadan ince ince doğranır. Kuzu eti kuşbaşı doğranır. Kemikli ise yine kuşbaşı şekline getirilir. Tencerede yağ eritilir, soğanlar ince ince doğranır pembeleşinceye kadar kavrulur etler ilave edilerek soğanla beraber biraz pişirilir. Salça ilave edilir ve biraz kavrulur. Üstüne ayvalar konulur. pekmez, tuz, biber ilave edilerek üstünü geçecek kadar su konulur kısık ateşte pişirilir isteğe göre 1 kaşık da şeker ilave edilebilir. Ayvalar pişme kıvamına gelince bir miktar şeker ve isteğe göre bir miktar baharat ilave edilerek bir taşım kaynatılır. Sıcak olarak servis yapılır.
0 yorum:
Yorum Gönder