Şirin Kırşehir

2.1.13

Höşmerim Tatlısı (Kırşehir Yemekleri)

Höşmerim
Kırşehir'in yöresel lezzetlerinden Höşmerim tarifi,

Malzemeler:
1 lt. Süt,
150 gr. tereyağı.
2 adet yumurta,
1 su bardağı şeker,
½ (yarım) çay bardağı sıvıyağ,
Aldığı kadar un,

Üzeri için:
Ceviz içi, Kayısı içi veya Badem içi,
Aldığı kadar şeker


Yapılışı:
Karıştırma kasesine tuz ve iki yumurta kırılır ve çırpmaya başlanır. Kaseye süt ilave edilir. Kase sürekli karıştırılarak unu dökülür. Bir tavada iki iri top tereyağı eritilir ve çırpılarak sıvı kıvama gelen hamur, eriyen yağa dökülür.

Bir bardak şeker, pişen höşmerimin üzerine yavaş yavaş gezdirilerek karıştırmaya devam edilir. Bardakta az bir miktar şeker bırakılır. Höşmerim karıştırılıp kıvam verilirken kalan şeker de ilave edilir. Helva kıvamına gelen höşmerim servis tepsisine güzelce yayılır. Tepsinin üzerine şekeri ve ceviz içi (badem içi, kayısı içi de olabilir) gezdirilir. Höşmerim sunulmaya hazırdır.

0 yorum:

Yorum Gönder

Haftalık En Çok Okunanlar