KAMAN 1 CEVİZİ
Ortalama meyve ağırlığı 11 g, iç ağırlığı 5,3 g, iç oranı %48.1 iç yağ oranı %65 olup kuru tüketim için idealdir.Üzüm salkımı meyve sıklığı vardır.Eylül sonunda hasat edilir.Kırma makineleri için ideal şekildedir.Tozlayıcı türü KAMAN 5 tir.
KAMAN 1 İN ÖZELLİKLERİ
-Salkım 4-8-12 li meyve özelliği vardır, resimleri taklit edilir,
-Antraknoza ve diğer hastalıklara karşı dayanıklıdır,
-Yan tomurcuklarda % 90 verimlidir,
-İç kurduna dayanıklıdır,
-Meyve ağırlığı kabuklu 10-12 g.dır,
-Kaman 2-3-4 ten geç yapraklanır,
-İlk bahar geç donlarından etkilenmez,-Her yıl aynı verimi verir
KAMAN 4 ün ÖZELLİKLERİ
-4 lü meyve yapısı vardır,
-Kabukları incedir,% 71 randımanı vardır
-Ortalama 13 g. kabuklu ağırlığı vardır,
-Yan tomurcuklarda verimlidir,
-İç ceviz kabuktan kolay ve bütün çıkar,
-Erken hasat edilir, taze olarak ta tüketilir,
-Meyve içi açık renktedir,
-Her yıl aynı verimi verir.
KAMAN 5
Ortalama meyve ağırlığı 16 g dır. İç ağırlığı 7.7 g olup İç oranı % 48 dir, Ceviz yağ oranı % 65 olup, İç ceviz protein oranı % 25 tir.Taze ve kuru olarak tüketime uygundur. Eylül sonlarında hasat edilir.Apomiks özelliği araştırılmaktadır.
KAMAN 5 İN ÖZELLİKLERİ
-Her yıl ve aynı oranda ürün verir,
-Randımanı yüksektir,kabuk-iç oranı,
-Verimi yüksektir,30 yaşında 10.000 adet
-İlkbahar geç donlarından etkilenmez,
-Kabukları ince olup,içi bütün olarak çıkar,
-Dış kabuk ve iç ceviz görünümü beyazdır,
-Yağ oranı fazla değildir,
-Ana gözlere ilaveten yan gözlerde meyve verir,
-Erken hasat olumuna gelir,turfanda satılabilir,
-Kuvvetli kazık kök yapar 300-500 sene yaşayabilir,
-Şiddetli kış donlarına dayanır,
-Hastalık ve haşerelere karşı dayanıklıdır.
-Kaman 5 cevizinin şekli yuvarlaktır. Kabuk kırma makineleri için çok uygundur
9.11.12
Kaman Cevizi Türleri
Haftalık En Çok Okunanlar
-
Kırşehir Hılla Gölü Kırşehir Yerel Sözcükler (Yöresel Kelimeler, Kırşehir Ağzı) Acep: Acaba, Açacak: Anahtar, Alaşa: Çok konuşan, ...
-
Kırşehir Eski Resimleri Kırşehir Tarihi Cacabey Camii ve Çevresi - Kırşehir Tarihi Saat Kulesi ve Cacabey Meydanı - Kırşehir ...
-
Ahi Evran Heykeli AHİ EVRAN'IN HAYATI Ahi Evran'ın Doğumu, Eğitimi ve Hayatı Ahi Evran 1171 (Hicri 566) yılında İran'ın ...
-
Çullama Kırşehir'in yöresel tatlarından Çullama tarifi, Malzemeler: 2 adet tavuk budu 1 adet tavuk göğsü 4 yemek kaşığı sıvı ya...
-
Çayağzı Kalesi Duvar Yapıları Çayağzı (Cemele) Kalesi, Kırşehir ili merkez ilçeye bağlı Çayağzı kasabasının yaklaşık 1 km. güneydoğusu...
-
Hirfanlı Barajı Hirfanlı Barajı, Kırşehir ilinde, Kırşehir ile Şereflikoçhisar arasında, Kızılırmak üzerinde 1953-1959 yılları arasınd...
-
Kırşehir Çirleme Yemeği Çirleme Malzemeler: Yarım kg nohut (akşam tuzlu suda ıslatılmalı), 1 tatlı kaşığı domates salçası, 1 kg çeki...
-
Kırşehir Haritası Mahalli Deyimler: Başını bağlamak: Evlendirmek, Başının etini yemek: Çok konuşmak, ilenmek, Gavur parasıyla on para...
-
Kırşehir İlçeler Kırşehir Akçakent Tarihçe Akçakent 1884 yıllarında Kafkasya'dan ülkemize göç eden Çerkez göçmenleri tarafından...
-
Oniks veya Damarlı Akik (İngilizce karşılığı olan Onyx de sıklıkla kullanılır), yarı değerli bir taş türüdür. Oniks ismi Asur dilinde ...
2 yorum:
hepsini yerim kaman cevizi olsun yeterki
hepsini yerim kaman cevizi olsun yeterki
Yorum Gönder