Şirin Kırşehir

9.11.12

Kırşehir Oniks Taşı

Oniks veya Damarlı Akik (İngilizce karşılığı olan Onyx de sıklıkla kullanılır), yarı değerli bir taş türüdür. Oniks ismi Asur dilinde "yüzük, halka" anlamına gelen sözcükten türemiştir. Kuvars'ın kriptokristalin bir türü olan oniks, farklı renklerde birçok katmana sahip olan bir taştır.
Oniks Taşı Lamba
Katmanların renkleri oldukça değişkendir ve beyazdan siyaha kadar birçok farklı renkte olabilir. Bir oniks türü olan Sardoniks (Sardonyx) ise renkli şeritler kırmızının tonlarıdır. Saf siyah oniks pek yaygın bulunsa da renkli oniksler kadar yaygın bulunmaz. Bazen kalsit gibi farklı taşlara da hatalı bir şekilde oniks dendiği olmuştur. Oysa örneğin kalsit, onikse oranla çok daha yumuşaktır ve daha yaygın bulunur. Kimyasal formulü SiO2, silikon dioksit, olan oniksin Mohs skalasına göre sertliği 7'dir.

Oniks Vazo
Süs ve şifa taşlarından biri olan Oniks, Antik çağlardan gelme en önemli taşlardan biridir.Kaygı giderici olarak bilinen Oniks Taşı, bağımlıkları yenmenizede yardımcı olmaktadır.Kişiyi dengeler ve bağımlı olduğu şeyleri kontrol etmesini sağlar.Değerli taşlardan biri olan Oniks taşı, Ayrılık Taşı olarak bilinmektedir.Birçok renge sahip olan bu taş, enerji ihtiyacınızıda sağlayarak gelecek kaygılarınızı ortadan kaldırır.Kadın Erkek kutuplaşmalarınıda giderici özelliğe sahiptir.

1 yorum:

değerlerimizi korumalı ve türkiyeye ve dünyaya tanıtmalıyız

Haftalık En Çok Okunanlar