Şirin Kırşehir

15.1.13

Kırşehir'de Turizmi Geliştirmek İçin Neler Yapılmalı

Cacabey Gökbilim Medresesi ve Camii, Unesco Dünya Kültür Mirası Listesine alınmalı

Cacabey Camii
Kırşehir turizm potansiyelinin artırılması için en önemli adımlardan biri olarak Tarihi Cacabey Gökbilim Medresesi (Cacabey Camii)'nin UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'ne alınmasına yönelik çalışmaların başlatılması olacaktır, buraya ek bir olarak Kırşehir Tarihi Selçuklu Yapıları olarak daha geniş bir tanımda düzenlenebilir. (Böylece aynı dönemde yapılmış camii, türbe vb yapılar da bu kapsama alınbilir). Kırşehir'in tanıtım ve turizm faaliyetlerine yönelik olarak yurt dışı ve yurt içi fuarlarda Kırşehir'i daha geniş ve bilinçli tanıtmamız, tanıtmaya çalıştığımız şehri önce bizim tanımamız ve anlamamız gerekiyor, bunun için de çalışmalar yapılmalı. Çeşitli sivil toplum kuruluşları ve ilgili devlet organları bir araya gelerek eylem planı oluşturulması gerekiyor. 
Unesco Logo
Kırşehir'i tanıtmak ve turizm faaliyetlerini artırmak için neler yapmalıyız
Kırşehir'in tarihi dokusu araştırılması, ingilizce dilinde Kırşehir'i anlatacak kaynaklar oluşturulması ve dil bilen personel istihdam edilmesi, Kırşehir'deki tüm yeraltı şehirlerinde düzenleme çalışmaları yapılması, ildeki konaklama imkanları arttırılması, Ahi Evran-ı Veli Camisi ve Türbesi için çevre düzenlemelerinin yapılması, Kalehöyük bölgesinin çevre düzenlemesi yapılarak bilgilendirme ve yönlendirme levhalarının yapılması, Seyfe Gölü Kuş Cenneti'ne seyir teraslarının yapılması, Kaman-Hirfanlı Baraj Gölü'nde günübirlik tesislerin ve rekreasyon alanı yönelik düzenlemeler yapılması gerekiyor.
Yurt dışı fuarlarda özellikle Kırşehir'in termal turizm potansiyeli ile tanıtılması, turizm sektörüne hizmet edecek şekilde ara eleman yetiştirilmesi, turistik ürün oluşturulması yani Kırşehir denince akla gelen ürün ve hediyelik eşyalar ön plana çıkarılmalı ve bunun için çalışmalar yapılmalı. Bu kapsamda da oniks taş ürünleri, pekmez, pekmez ürünleri, ceviz, halı, kilim, cemele biberi, Neşet Ertaş ve Kırşehir Türküleri, Ahi Evran-ı Veli, Ahilik, Cacabey Camii gibi temalı ürünlerin ön plana çıkarılmalıdır. Ayrıca en önemli kültür mirasımız olan Ahilik ve Ahilik haftasının uluslararası bir şekilde kutlanmasına yönelik çalışmalar yapılması gerekiyor.  

0 yorum:

Haftalık En Çok Okunanlar