Şirin Kırşehir

3.1.13

Ahi Pilavı (Kırşehir Yemekleri)

Ahi Pilavı
Kırşehir'in yöresel tatlarından Ahi Pilavı tarifi,
100 gr. tereyağı
5 adet biber
2 adet domates
1 adet patlıcan
4 kase tavuk suyu
2 kase bulgur
1 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı karabiber
Yufka ekmeği

Yapılışı:
Tereyağı bir tencerede eritilir ve doğranan biberler tereyağında kavrulmaya bırakılır . Patlıcanlar alacalı soyulur, ortadan kesilir ve yarım ay şeklinde ince ince doğranarak tencereye koyulur. Pilav içeriğinin salçası da eklenir. Tencereye bulgurlar da dökülür ve karıştırılır. Domatesler soyulur ve yemeklik doğranarak tencereye dökülür. Son alarak pilava lezzet verecek tavuk suyu ilave edilir. Tuzu ve baharatları da eklenen pilav pişmeye bırakılır. Pilav hafif sulu kalmalıdır. Büyükçe bir tepsiye yufka ekmekleri serilir ve pişen pilav ekmeklerin üzerine dökülerek servis edilir

0 yorum:

Haftalık En Çok Okunanlar