Şirin Kırşehir

3.1.13

Çullama (Kırşehir Yemekleri)

Çullama
Kırşehir'in yöresel tatlarından Çullama tarifi,

Malzemeler:
2 adet tavuk budu
1 adet tavuk göğsü
4 yemek kaşığı sıvı yağ
4 bardak tavuk suyu
2 su bardağı un
1 yemek kaşığı salça

Üzeri için:
Tereyağı, Pul biber

Yapılışı:
Çullama için tavuğun but ve göğüs eti kullanılıyor. Etler düdüklü tencerede haşlanır. Un ve sıvı yağ karıştırılarak kavrulur, topaklanmadan kaçınmak için karıştırmaya ara vermemek gerekir. Düdüklü tencere dikkatlice açılır ve tavuklar kemiklerinden ayrılıp bir tabağa alınır. Diğer yandan kavrulan un ocaktan alınır ve bir tencereye aktarılarak suyla hızlıca karıştırılır. Ocağa alınan tencereye 1 yemek kaşığı salça da koyulur.Tencereye 4 bardak tavuk suyu ve tuz ilave edilerek karıştırılır. Tencerenin kıvamına göre arada ek tavuk suyu ilave edilebilir. Tüm içerik cam bir tepsiye dökülür ve üzeri didilen tavuk etleriyle kaplanır. Tepsiye iyice kızdırılan tereyağı gezdirilir ve pul biberle süslenerek servis edilir. (isteğe ve damak zevkine göre, Kuzu kavurmadan da yapılabilir.)

1 yorum:

Kırşehir'de olayım da yemek farketmez Allah'ın izniyle

Haftalık En Çok Okunanlar