Şirin Kırşehir

7.1.13

Ahi Helvası (Kırşehir Yemekleri)

Ahi Helvası
Ahi Helvası Malzemeleri:
5 su bardağı un,
1 su bardağı pekmez,
1 paket margarin,
Yarım çay bardagı sıvıyağ,
1 su bardağı toz şeker,
150 gr ceviz,
2 su bardagı su,

Hazırlanışı:
Şeker, bir su bardağı su ve pekmez karıştırılıp ateşe konur. Bir taşım kaynatılır, tencerenin ateşi, şurubu kaynatmayacak kadar kısılır. Ayrı bir tencerde yağ ile un az ateşte hafif pembeleşinceye kadar kavrulur. Ardından sıcak şurup tencereye ilave edilir. Hafif ateşte karıştırılarak biraz pişirilir, tencerenin kapağı kapatılır, 3-4 dakika bekletilir. Kaşıkla şekillendirilerek tabağa servis edilir. Üzerine ceviz eklenir.

0 yorum:

Haftalık En Çok Okunanlar