Şirin Kırşehir

7.1.13

Ayva Dolması (Kırşehir Yemekleri)

Ayva Dolması
Ayva Dolması

Malzemeler:
6 adet orta boy ayva,
250 gr orta yağlı kıyma,
1 adet su bardagı pirinç,
Bir tutam tuz, kırmızı biber,
1 çay bardağı pekmez,
Yarım kaşık salça.

Yapılışı:
Ayvalar yıkanır alt ve üstünden biraz kesilerek alt kısmından içi oyulur. Diğer tarafta kıyma, ince doğranmış soğan, yıkanmış pirinç, yarım kaşık salça, tuz, kırmızı biber karıştırılır ve ayvaların içine doldurulur. Tencereye dizilir üzerine bir yemek kaşığı sıvıyağ, pekmez, bir yemek kaşığı şeker katılır, üstünü geçecek kadar su ilave edilir ve orta ateşte ayvalar yumuşayıncaya kadar pişirilir.

0 yorum:

Haftalık En Çok Okunanlar