Şirin Kırşehir

7.1.13

Cevizli Kabak Tatlısı (Kırşehir Yemekleri)

Cevizli Kabak Tatlısı
Malzemeler:
2 kg. balkabağı,
2,5 su bardağı toz şeker,
1 su bardağı dövülmüş ceviz içi.

Yapılışı:
Kabak birkaç parçaya bölünür, kabukları soyulur, çekirdeğin bulunduğu lifli yumuşak kısım bıçakla alınıp yıkanır. Bir buçuk parmak kalınlığında dilimlere kesilir. Bir tencereye sıralanır. Üzerine şeker yayılır. Kenarından iki çorba kaşığı su ilave edilir, tencerenin kapağı kapatılır, çok hafif yanan ocağa konur. Kabak suyunu bırakmaya başlayınca ateşi biraz artırılarak kaynatılır. Kabak yumuşayınca tencerenin kapağı açılır ardından bir süre daha kaynatılarak fazla suyu buharlaştırılır. Az miktar şurubu kalınca ateşten alınır ve soğumaya bırakılır. Üzerine ceviz dökülerek servis edilir.

0 yorum:

Haftalık En Çok Okunanlar