Şirin Kırşehir

9.11.12

Kaman Cevizi Türleri

KAMAN 1 CEVİZİ
Ortalama meyve ağırlığı 11 g, iç ağırlığı 5,3 g, iç oranı %48.1 iç yağ oranı %65 olup kuru tüketim için idealdir.Üzüm salkımı meyve sıklığı vardır.Eylül sonunda hasat edilir.Kırma makineleri için ideal şekildedir.Tozlayıcı türü KAMAN 5 tir.

KAMAN 1 İN ÖZELLİKLERİ
-Salkım 4-8-12 li meyve özelliği vardır, resimleri taklit edilir,
-Antraknoza ve diğer hastalıklara karşı dayanıklıdır,
-Yan tomurcuklarda % 90 verimlidir,
-İç kurduna dayanıklıdır,
-Meyve ağırlığı kabuklu 10-12 g.dır,
-Kaman 2-3-4 ten geç yapraklanır,
-İlk bahar geç donlarından etkilenmez,-Her yıl aynı verimi verir

KAMAN 4 ün ÖZELLİKLERİ
-4 lü meyve yapısı vardır,
-Kabukları incedir,% 71 randımanı vardır
-Ortalama 13 g. kabuklu ağırlığı vardır,
-Yan tomurcuklarda verimlidir,
-İç ceviz kabuktan kolay ve bütün çıkar,
-Erken hasat edilir, taze olarak ta tüketilir,
-Meyve içi açık renktedir,
-Her yıl aynı verimi verir.

KAMAN 5
Ortalama meyve ağırlığı 16 g dır. İç ağırlığı 7.7 g olup İç oranı % 48 dir, Ceviz yağ oranı % 65 olup, İç ceviz protein oranı % 25 tir.Taze ve kuru olarak tüketime uygundur. Eylül sonlarında hasat edilir.Apomiks özelliği araştırılmaktadır.

KAMAN 5 İN ÖZELLİKLERİ
-Her yıl ve aynı oranda ürün verir,
-Randımanı yüksektir,kabuk-iç oranı,
-Verimi yüksektir,30 yaşında 10.000 adet
-İlkbahar geç donlarından etkilenmez,
-Kabukları ince olup,içi bütün olarak çıkar,
-Dış kabuk ve iç ceviz görünümü beyazdır,
-Yağ oranı fazla değildir,
-Ana gözlere ilaveten yan gözlerde meyve verir,
-Erken hasat olumuna gelir,turfanda satılabilir,
-Kuvvetli kazık kök yapar 300-500 sene yaşayabilir,
-Şiddetli kış donlarına dayanır,
-Hastalık ve haşerelere karşı dayanıklıdır.
-Kaman 5 cevizinin şekli yuvarlaktır. Kabuk kırma makineleri için çok uygundur

2 yorum:

hepsini yerim kaman cevizi olsun yeterki

hepsini yerim kaman cevizi olsun yeterki

Haftalık En Çok Okunanlar