incir yağlaması |
Kuru incir, 20 adet
Ceviz, 1/2 su bardağı
Tarçın, 1 tatlı kaşığı
Tereyağı, 2 yemek kaşığı
Toz şeker, 1/3 su bardağı
Su, 1/4 su bardağı
Su, 1/4 su bardağı
YAPILIŞI: İncirler akşamdan suda ıslatılır, ertesi gün suları süzülür ve incirler ayrı bir kaba alınır, baş kısımları bir çay kaşığı yardımıyla ile açılır. İri dövülmüş ceviz tarçınla karıştırılır ve incirler bu karışım ile doldurulur. Geniş bir tavada tereyağı eritilir, incirler içine dizilir. Ara sıra tava sallanarak incirler tahta kaşık yardımıyla yağda şeffaflaştırılır. Üzerlerine şeker serpilir, su ilave edilir. Suyu çekinceye kadar pişirilir. Sıcak ya da ılık servis yapılır. Özellikle kış aylarında tercih edilen lezzetli bir tatlıdır.
Not: Kuru erikle de yapılabilir. Kırşehir yöresinin Ramazan Ay'ı yemeklerindendir.
Not: Kuru erikle de yapılabilir. Kırşehir yöresinin Ramazan Ay'ı yemeklerindendir.
0 yorum:
Yorum Gönder